Siirry sisältöön

Aurinkoenergialla eteenpäin

Sinulle, joka pidät kestäviä luonnonarvoja tärkeinä, on purjelento mitä mainioin harrastus. Lentäminen perustuu auringon energian hyödyntämiseen, ja purjelentäjä oppii pian arvostamaan luonnon tarjoamia mahdollisuuksia ja kunnioittamaan sen asettamia rajoituksia.

Auringon lämpö saa aikaan nousevia ilmavirtauksia, joita purjelentäjien ohella osaavat hyödyntää monet linnut.  Kaartaminen samassa nostossa  haukan, kotkan tai muun suuren linnun kanssa ei ole mitenkään poikkeuksellista, mutta joka kerta yhtä vaikuttavaa.

Kymistä lennettäessä voi ihailla Kymijoen jylhiä rantamaisemia sekä etelässä aukeavaa Suomenlahden saaristoa.  Suursaarikin näyttää olevan aivan vieressä. Kauniilla säällä erottuvat niin Viron rannikko kuin Karjalan kannaskin. Kauempana pohjoisessa on ihailtavana kaunista suomalaista järvimaisemaa.

Kerho Facebookissa

Kevät lähestyy (vettä sataa ;-/ ) ja kerhon koneiden huolloissa ollaan loppusuoralla. Talven aikana mm. asennettiin ASK 21 -koulukoneen sivuperäsimeen syöksykierrepaketti, joka mahdollistaa kierrekoulutuksen tulevina kesinä. Koulukone sai myös omat maakuljetusvälineet.
Huolloissa useaan koneeseen asennettiin myös laskutelinevaroitin.

Kymin lentopaikan (EFKY) kevätbriefing pidetään lauantaina 6.4.2019 klo 15:00 alkaen. Jäsenille on lähetetty henkilökohtainen tarkempi kutsu.
... See MoreSee Less

View on Facebook

 

MUUTA MIELENKIINTOISTA:

Purjelentokoneiden liikennettä voit seurata täältä. Linkki avautuu glidernet.org:n seurantasivulle. Klikkaamalla kunkin koneen "tunnuskuvaketta" saat tarkemmat tiedot, kuten lentokorkeuden, nopeuden jne.

Suhteellisen tarkan Kymin "kenttäkirjan" eli tiedot kaikista lennetyistä purjelennoista saa täältä. Järjestelmä käyttää samaa systeemiä kun edellä mainittu koneiden seuranta. Aukoton tämä ei ole mutta suhteellisen hyvä. Järjestelmässä on kaikkien niiden koneiden lennot jotka on lennetty Kymistä ja joissa on FLARM-laite.

Tuloksia ja tarkempia tietoja voi seurata OLC:n sivuille ilmoitetuista lennoista (kausi 2018 ja kausi 2019).

Valikko