Siirry sisältöön

Aurinkoenergialla eteenpäin

Sinulle, joka pidät kestäviä luonnonarvoja tärkeinä, on purjelento mitä mainioin harrastus. Lentäminen perustuu auringon energian hyödyntämiseen, ja purjelentäjä oppii pian arvostamaan luonnon tarjoamia mahdollisuuksia ja kunnioittamaan sen asettamia rajoituksia.

Auringon lämpö saa aikaan nousevia ilmavirtauksia, joita purjelentäjien ohella osaavat hyödyntää monet linnut.  Kaartaminen samassa nostossa  haukan, kotkan tai muun suuren linnun kanssa ei ole mitenkään poikkeuksellista, mutta joka kerta yhtä vaikuttavaa.

Kymistä lennettäessä voi ihailla Kymijoen jylhiä rantamaisemia sekä etelässä aukeavaa Suomenlahden saaristoa.  Suursaarikin näyttää olevan aivan vieressä. Kauniilla säällä erottuvat niin Viron rannikko kuin Karjalan kannaskin. Kauempana pohjoisessa on ihailtavana kaunista suomalaista järvimaisemaa.

Kerho Facebookissa

3 päivää sitten

Karhulan ilmailukerho

Taas karhuhavainto Kymin kentällä, vai onko niitä kaksikin siinä. ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Katso Facebookissa
·Jaa

6 päivää sitten

Karhulan ilmailukerho

Kerhon perinteinen maaliinlaskukilpailu pidetään lauantaina 29.9.2018 klo. 09.00 alkaen. Varapäivä sunnuntai. Koneena Club (OH-667, Grob G102 Club Astir IIIb). Tervetuloa. ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Katso Facebookissa
·Jaa

1 viikko sitten

Karhulan ilmailukerho

Kymissä toimintaa varsin mukavasti. ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Katso Facebookissa
·Jaa

2 viikkoa sitten

Karhulan ilmailukerho

Ei vanhat pier...t oikein pärjänneet Hyvinkäällä kolmen kerhon maaliinlaskukisoissa. Ensi vuonna kisat on Kymissä ja sit kisatiimiin lykätään tän vuoden (-18) kurssilaiset 😉 ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Katso Facebookissa
·Jaa

2 viikkoa sitten

Karhulan ilmailukerho

Kalustoa päässä, pilotit ja vinsmanni kadoksissa - ilmeisest "taisteltu tauko" 🤔 ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Katso Facebookissa
·Jaa

 

MUUTA MIELENKIINTOISTA:

Purjelentokoneiden liikennettä voit seurata täältä. Linkki avautuu glidernet.org:n seurantasivulle. Klikkaamalla kunkin koneen "tunnuskuvaketta" saat tarkemmat tiedot, kuten lentokorkeuden, nopeuden jne.

Suhteellisen tarkan Kymin "kenttäkirjan" eli tiedot kaikista lennetyistä purjelennoista saa täältä. Järjestelmä käyttää samaa systeemiä kun edellä mainittu koneiden seuranta. Aukoton tämä ei ole mutta suhteellisen hyvä. Järjestelmässä on kaikkien niiden koneiden lennot jotka on lennetty Kymistä ja joissa on FLARM-laite.

Tuloksia ja tarkempia tietoja voi seurata OLC:n sivuille ilmoitetuista lennoista.

Valikko