Siirry sisältöön

KÖNSÄN eli majoitustalon kunnostustyö 2017

Kymin lentokentällä on useita sota-ajoilta peräisin olevia rakennuksia. Näistä rakennuksista yhtä on kautta-aikain kutsuttu lempinimellä ”Könsä”.  Aikakirjoista ei ole selvinnyt miksi, mutta tämän jutun kirjoittaja olettaa, että taloon on menty könsälleen eli nukkumaan lentojen, erityisesti sotalentojen välillä. Kesällä 2016 päätettiin, että Könsää aletaan kunnostamaan, erityisesti senkin vuoksi, että kentältä puuttuivat asialliset majoitustilat. Nyt majoitustilat ovat yhtä makuuhuonetta vaille täysin kunnostettu ja keittiö uudistettu nykyaikaiseksi ruoan valmistamiseen.

Rakennuksen tila tällä hetkellä:  kaksi makuuhuonetta kunnostettu samoin keittiö kunnostettu ja kalustettu uudelleen. Kaikissa huoneissa on varaava puulämmitteinen uuni. Lisäksi koko rakennus on uudelleen sähköistetty kaikkien sähkötöiden osalta. Eli tilat ovat jo keväällä 2018 täysin halukkaiden kurssilaisten tai satunnaisten tarvitsijoiden käytettävissä.

Kunnostusta jatketaan ulkovuorauksen, ikkunoiden ja muiden vielä tekemättä olevien kohtien osalta vuonna 2018.

Tällä hetkellä majoitushuoneiden kalustohankinnat ovat meneillään ja kun ensimmäinen huone saadaan valmiiksi niin tälle sivustolle tulee ”mainoskuva”.

Vanha pääovi.
Uusittu pääovi.
Lattiat hiottiin puupinnalle, jonka jälkeen ne maalattiin.
Raakku toimii tilojen ylimpänä suojelijana!
Keittiö on sähkötöiden jälkeen valmis.
Valikko
Valikko