Siirry sisältöön

18.08.2018 Kierrekoulutusta Vesivehmaalla

Tämän kevään kurssilaisille tarjottiin mahdollisuus saada syöksykierteeseen liittyvää koulutusta poikkeuksellisesti Vesivehmaan lentokentällä järjestetyllä kurssilla. Tähän jouduttiin, koska oma koulukoneemme ei mene syöksykierteeseen. Kierteen tunnistaminen ja oikaisutoimet kuuluvat kuitenkin koulutusohjelmaan ja nähtiin tärkeäksi, että tulevat lentäjät tunnistavat sen sekä osaavat oikaista kierteeseen joutuneen koneen.

Kurssille ilmoittautui kaikkiaan neljätoista oppilasta ja vanhaa lentäjää. Heistä hyväksyttiin mukaan viisi, joiden koulutus oli edennyt siihen vaiheeseen, että kurssista katsottiin heille olevan hyötyä.

Päivä kului vaihtelevien säiden merkeissä:  vesisadetta, tuulta ja ukkosen uhkaa, mutta huolimatta kaikesta tuosta, kurssi saatiin kuitenkin toteuteutettua. Jokainen lensi kolme kierreharjoitusta. Mikä mukavinta opettajan kannalta - oppilaat oppivat tunnistamaan kierteen sekä myös oikaisemaan sen.

Kiitos kaikille mukana olleille ja erityiskiitos Lahden ilmailukerholle hyvästä yhteistyöstä!

Tuija

Sara

Lauri

Tältähän se sitten näytti takapenkiltä.

 

Kari Onikki

Valikko
Valikko