Siirry sisältöön

Jannen Kisat 2023 – ”ingressi”

mitä voi odottaa

Kihelmöivää jännitystä. Henkeäsalpaavaa huumoria. Veretseisauttavia rypistyksiä. Kohellusta. Vääriä ilmiantoja ja harhautuksia. Muunneltua totuutta. Sumeilematonta saunomista. Hiuksia nostattavia loppuliukuja. Selkäpiitä riipivää grillaamista. Koodattuja radioviestejä. Savuavia nuotioita. Palavia makkaroita. Pitkäveteisiä meren ylityksiä (mm. Itämeri ja Atlanti). Epätodellisia persoonia, outoja tyyppejä ja kummallisia ihmiskohtaloita. Seitsemän kauhun ja naurun päivää.

Perustuu löyhästi tositapahtumiin.

Tästä lähtee! Sukupuuttoon kuoleva luonnonvara, laaja näppäimistöllä näpytelty artikkeli eli journalistipiireissä ”juttu”, jossa oikeasti lennetään purjelentokisoissa.

Museoukko museokone Libellellä Jannen Kisoissa 2023

Korjuksen Jartsun kanssa oli Kymissä loppukesästä puhetta, että "kun kukaan ei enää kirjoita tai missään ei ainakaan julkaista kisajuttuja, joissa oikeasti lennetään". Tästä meni jonkun aikaa kunnes syksy synkkeni niin sain päähäni hassun ajatuksen kirjoittaa. Ja tämmönen siitä tuli. Tuli samalla lennettyä kisat toiseen kertaan.

Ja tää on vaan se varsin subjektiivinen näkemys, miltä se sieltä Libellen ahtaasta ohjaamosta näytti. Muuhun, muiden tekemisiin, siihen toiseen kisaluokkaan tms yms en rohkene ottaa mitään kantaa.

Kuvat on omia tai Katja Soikkelin.

Hypätkää kyytiin, koittakaa kestää. Itse asiaan tästä.

 

Valikko
Valikko