Siirry sisältöön

Arkisto

Urheilutoimittajain Liitto on julkistanut 13.1.2021 valintansa vuoden 2020 ilmailu-urheilijaksi. Hannu Nurmiranta on kerhomme johtokunnan jäsen ja erittäin aktiivinen kaikenlaisessa kerhon toiminnassa, sekä tietenkin purjelennossa. Viime vuonna hän teki kaksi Euroopan ennätystä 13,5 metristen luokassa, jotka molemmat Kymistä lennettyjä. Artikkeli tästä mm. Suomen Ilmailuliiton sivuilla.

Kerhon perinteiset maaliinlaskukisat pidettiin lauantaina 26.9.

Lämmin ja aurinkoinen mutta autereinen sää teki kahdelletoista ”Rölön pytystä” kisanneelle olosuhteista varsin haastavat etenkin näkyvyyden osalta. Laskusarka oli radan 16 päässä ja laskut tehtiin syksyiseen vasta-aurinkoon. Suht runsaalla yleisöllä riitti nähtävää.

Kisan voitti Simo Vänttinen kahdella hienolla laskulla, joiden yhteistulos oli vain 4,1 virhepistettä, laskut vain 1,5m (kisan paras yksittäinen suoritus) ja 2,6m ohi nollaviivan.

Tulokset:

  1. Simo Vänttinen, 4,1p
  2. Juha Oksman, 16,0p (4,3 ja 11,7m)
  3. Sara Salonen, 25,0p (11,7 ja 13,3,m)

Yhteensä 12 osanottajaa.

Lippusiimaa lähestyttiin ylhäältä...

...ja alhaalta.

Ja saatiinpa lippusiima kyytiinkin 😉

Maalisarka ei näkynyt kovin hyvin.

Arvoisat ilmailun ystävät!

Joudumme harmillisesti ilmoittamaan, Kymin ilmailupäivä la 8.8.2020 on päätetty perua vallitsevan korona tilanteen takia.

Tämä on äärimmäisen ikävä päätös kerhomme 75v juhlavuonna.

Kaikesta huolimatta, pysykäämme terveinä ja mieli korkealla!

Olemme saaneet suruviestin. Kerhomme kunniajäsen, toiminnanjohtaja, lennonopettaja, lentokapteeni Oiva Lehtinen on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Osanottomme Oipan omaisille ja läheisille.

Kuvia Oipan siunaustilaisuuden 2.5.2020 ajalta:

Suruliputus Kymin kentällä

Ylilennot Oipan siunaustilaisuuden jälkeen, joista viimeisenä kunniaa tekee purjelentokone nopealla ylilennolla. Hieno haloilmiökin sattui kyseiselle päivälle, aivan kuin Oippa seurailisi meitä.

Yllä olevassa kuvassa vielä pienenä näkyvä purjelentokone aloittamassa nopeaa ylilentoa
Purjelentokoneen ylilento Kymin kirkon yllä
Purjelentokoneen "ääretön" kuvio
Legenda jo eläessään

Jyrki Laukkanen kertoo torstaina 23.1.2020 klo 17:30 - 20:30 Karhulan kirjastossa uusimmasta kirjastaan: Merituulen Siivin - Karhulan ilmailukerho 1945-2019. Kir­jaa voi os­taa pai­kan pääl­lä kä­teis­mak­sul­la, hintaan 30 euroa/kpl.

Korkealaatuinen ja kovakantinen kirja (160 sivua, 416 valokuvaa) on erinomainen historiikki Karhulan Ilmailukerhon 75-vuotisesta taipaleesta näihin päiviin.

Kertaus on aina paikallaan, ja niinpä harmahtavaan lauantai-iltapäivään kerholla tarjosi piristystä A. Hellstenin pitämä aerodynamiikan opintotuokio. Paikalle kokoontui tiedonjanossa niin kertaavia konkareita kuin uteliaita untuvikkoja.

Käsittelyn alle päätyivät niin oleelliset perusasiat kuin useiden mieltä askarruttavien kysymysten pohjalta poimitut syventävät aihealueet. Keskustelua, kiinnostusta (ja kahvia) riitti koko iltapäiväksi. 🙂

Iso kiitos Antille!

Karhulan Ilmailukerhon (entinen Kymin Purjelentokerho) perustava kokous pidettiin Korkeakosken puuhiomon koululla 2.1.1945.

Juhlavuoden kunniaksi on julkaistu kerhon historiikki "Merituulen siivin - Karhulan Ilmailukerho 1945-2019". Tämän korkealaatuisen ja kovakantisen kirjan (160 sivua, 416 valokuvaa) on laatinut useista muista teoksistaan tunnettu Jyrki Laukkanen (lisätietoja: jyrkilaukkanen@hotmail.com).

Vuoden päätapahtuma näissä merkeissä on Kymin ilmailupäivä lauantaina 8.8.2020 klo 10-16, josta lisätietoa tulevan kevään ja kesän aikana.

Torstaina 12.12.2019 klo 17 kerholla pidetään vuosihuoltopalaveri.

Jorma Greijus ja Jarmo Rinne toimivat tilaisuuden vetäjinä.

Tarkoituksena on aktivoida huoltotoimintaa niin, että uuttakin väkeä saataisiin mukaan. Tärkeimpänä asiana onkin, kuinka järjestetään ohjausta ja opastusta vähemmän kokeneille.

Lisäksi käydään läpi huoltotoiminnan perusteita (vuosihuolto-ohjelmat jne.) ja huoltojen dokumentointiin liittyviä menettelyjä ja ”valtuuksia”. Keskustellaan myös aikatauluista, eli missä järjestyksessä koneita tuodaan kerholle.

Tervetuloa mukaan kaikki purjelentokoneiden huoltotoiminnasta kiinnostuneet kerholaiset.

Samana päivänä on kerholla mahdollista ostaa kerhon uunituoretta 75v -historiikkiä klo 15.00. - 19.00. Kirjan kirjoittaja Jyrki Laukkanen on tuolloin paikalla.