Siirry sisältöön

Arkisto

Sunnuntaina 20.8.2023 saimme vieraita Suomen Ilmailuliiton tukisäätiön hallituksesta. Parisen tuntia hujahti nopeasti museoomme tutustuessa ja mukavassa keskustelussa ajankohtaisista sekä kaikenlaisista muistakin aiheista myös kahvipöydän antimien ääressä.

Ryhmäkuvan museon edustalta otti Pekka Korhonen Iisalmesta, joka sattumoisin toimii myös DC-yhdistyksen asentajana. Kuvassa vasemmalta Kari Onikki, Jarmo Rinne, Marcus Borgström, Jyrki Laukkanen, Raimo Makkonen, Jari Kilpeläinen ja Lasse Palmgren.

Kuvia museosta:

Vuoden 2023 Ilmailupäivä onnistui yli odotusten, myös sään puolesta. Alustavasti paikalla oli ennätysmäärä ihmisiä päivän aikana. Kiitämme suuresti kaikkia tapahtumaan osallistuneita, ensisijaisesti kaikkia talkoolaisia, jotka mahdollistivat tämän!

Ilahduttavaa, että tähän mennessä on saatu lähinnä positiivista palautetta. Oli toki omat haasteensa, jonka kyllä huomasi suuren kävijämäärän takia, eikä tällaisessa tapahtumassa tietenkään aina kommelluksiltakaan välty, varsinkin kun parkkipaikat meinasivat loppua kesken. Myös uusi maksutapa (MobilePay) kortti- ja käteismaksujen lisänä vaikuttaa hyvältä.

Päivän parasta antia kahviomme lisäksi oli Utin helikopteripataljoonan vaikuttava ”ylilento”, sekä tietenkin pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme DC-yhdistyksen jäsenlennot, jotka kaikki kolme DC-3 paikallislentoa oli loppuunmyyty aikoja sitten. Korostamme vielä sitä, että paikalla oli myös esittelemässä toimintaansa suojelutoimintaan liittyviä (Poliisi, Karhulan VPK, Puolustusvoimat), jotka osallistumisellaan saattavat edesauttaa nuorisoa tulevissa ammattivalinnoissa lentäjän lisäksi. Harmillisesti Vartiolentolaivue ei sovitusta huolimatta päässyt paikalle, joka on vuosittain ollut yksi odotetuimmista vierailijoista kalustoesittelyineen. Tärkeämmät maanpuolustukseen liittyvät asiat pitää tietenkin hoitaa ensisijaisesti.

Vierailevia koneita oli tosi paljon pitkässä rivissä, aina gyrokoptereista lähtien. Hienosti oli esillä kerhon ja museomme, sekä kerholaisten koneiden lisäksi KHF:n (Kymi Historic Flight) kalustoa esittelylentoineen. Kymen Automobiilikerhon jäsenten ja muidenkin harrasteajoneuvot aiheuttivat jälleen ihastusta.

Purjelennon esittelykurssit ja helikopterilennätykset olivat jälleen erittäin suosittuja ruuhkaksi asti. Kaikkea muutakin tilaisuuteen sopivaa markkinahenkistä myyntiä ja esittelyä, kuten Aviation Shop, Leijapojat, Suomen Ilmailumuseo, Kotka-Kymin seurakunta, MAF (lähetyslentäjien lentosimulaattori) ja Putkiradiomuseo (sodanaikaisten radioiden esittely).

Olemme myös ilahtuneita siitä, että perheitä oli taas huomattavan paljon mukana. Monet olivat ensimmäistä kertaa paikalla ja kehuivat tapahtumaamme vuolaasti.

Elämme haasteellisia aikoja, onnistummeko myös ensi vuonna järjestämään yhtä hienon tai vieläkin paremman tapahtuman? Toivotaan kuitenkin, että pitkä ja kerhollemme tärkeä perinteemme jatkuisi tulevinakin vuosina. Vain yhdessä tekemällä ja yhteen hiileen puhaltamalla tämä onnistuu.

Tervetuloa mukaan toimintaamme, vaikkapa pelkästään kannatusjäsenenä. Tapahtumatalkoisiin osallistuminen ei edes vaadi jäsenyyttä, kunhan on käytännön ja tolkun ihminen. Kiinnostus ilmailuun ja talkoohenkeen on plussaa.

Katsotaan, jospa saisimme lähiaikoina laadittua jonkinlaisen kuvakokoelman tapahtuman kohokohdista tänne kerhon sivuille ja muuallekin someen, josta löytyykin jo paljon kuvia ja videoita tapahtumastamme.

Tänään lauantaina pidettiin vuoden 2023 kevätbriefing Karhulan VPK:n tiloissa. Erinomainen tilaisuus luennoitsijoita myöten, jossa turvallisuus oli tietenkin ensisijaisena. Hyvää ja asiallista keskustelua hyvässä seurassa, eikä huumoriltakaan vältytty. Kiitos osallistujille!

Tilaisuuden esitysmateriaalit löytyvät täältä:

Kevätbriefing 2023 materiaalit

Aikaisempien vuosien materiaalit löytyvät myös täältä:

https://karhulanilmailukerho.fi/maaraykset-saannot-ohjeet/

 

Karhulan Ilmailukerho r.y. järjestää perinteisen koko perheen ilmailupäivän avoimien ovien periaatteella (pysäköintimaksu peritään). Ilmailua ja kentän toimintaa esitellään laidasta laitaan. Purjekoneella suoritetaan esittelylentoja, helikopterilla lennätetään yleisöä, iki-ihana DC-3 vierailee ja lentää jäsenlentoja: https://www.dc-ry.fi/jasenlennot/varaa/ ), erilaista ilmailukalustoa on näytteillä laajasti. Maanäyttelyyn saadaan edellisvuosien tapaan laajasti mielenkiintoista nähtävää. Buffetti löytyy eli huikopalaa saa hallikahviosta. Ilmailutuotteita tulee myyntiin. Päivän mittaan saadaan varmasti myös yllätysvieraita. Varmistunutta ohjelmaa päivitetään pikkuhiljaa kesän mittaan.

Kymiin laskeutui ensimmäinen lentokone keväällä 1943 joten kenttä saavuttaa 80 vuoden iän, on siis syytä jonkun sortin juhlaan!

Päivitetty 8.7.2023 / sihteeri

Perinteisestä "Rölön pytty" maaliinlaskukilpailun kiertopalkinnosta kisailtiin lauantaina 22.8.2022.

Voittajan lisäksi kaikki kolme parasta tulevat saamaan oman henkilökohtaisen palkinnon.

1. Risto Oksman
2. Rauno Kukkola
3. Hannu Kiiskinen

Onnittelut myös muille kisaajille hyvistä ja hienoista, sekä jännittävistä suorituksista.

Alla muutama tunnelmakuva päivän tapahtumasta Jyrki Laukkasen kuvaamana.

Karhulan Ilmailukerhon vuoro oli tänä vuonna järjestää perinteinen kolmen kerhon maaliinlaskukisa Kymissä. Mukana Hyvinkään, Karhulan ja Räyskälän ilmailukerhot (HyIK, KIK ja RAC).

Sehän meni kuten suunnitellusti, eli kaikki pääsivät palkinnoille.

1. RAC
2. HyIK
3. KIK

Onnittelut kaikille palkintosijoista!

Muutama tunnelmakuva Jari Korjukselta ja videot Kai Mönkkösen kuvaamana, kuten huikea Rikun 0,0 pisteen maaliinlasku, sekä hieman muitakin. Että sillai opiksi, olipa tarkkaa touhua ja jännittäviä tilanteita...

Palkinnot jaettu:

Tuomari:

Iloinen tapahtuma:

Videoitu paras mahdollinen suoritus, eli nolla virhepistettä. Muita suorituksia alempana:

 

 

Ilmailupäivä onnistui erinomaisesti ja väki tuntui viihtyvän, kiitoksia on saatu paljon monipuolisesta tapahtumastamme. Myös sää oli suotuisa, taisikin olla ennätysmäärä vierailjoita.

Tässä vielä aamuvarhainen kuva iloisesta talkooporukasta Jyrki Laukkasen kameralla kuvattuna. Kai Mönkkönen oli kuvaajana, päivänsankari Jyrki vasemmassa alareunassa. Kaikki talkoolaiset eivät ehtineet kuvaan, mutta kuten huomaa, ilman tällaista talkoohenkeä tapahtuman järjestäminen ei olisi onnistunut.

Suuret kiitokset talkoolaisille ja kaikille tapahtumaan osallistuneille vierailijoillemme!

Ilmailupäivän tunnelmiin pääsee vielä vaikkapa tästä Jyri Virmalaisen välittämästä linkistä: https://photos.app.goo.gl/HZpaMzwu9erFZASn7

Aina voimme parantaa. Jos haluat lähettää rakentavaa palautetta tapahtumasta, niin lähetä sähköpostia kerhon sihteerille.

Seuraava Kymin ilmailupäivä onkin jo sovittu ensi vuoden lauantaiksi 12.8.2023.

Tervetuloa!

Valikko
Valikko