Siirry sisältöön

Kymin ilmailupäivä la 13.8.2022 – Päivitetty 15.7.2022

Päivitys 15.7.2022 klo 23:00

Kymin ilmailupäivä lauantaina 13.8. etenee perinteisesti non-stop periaatteella klo 10-16, joten kaikille on nähtävää koko päivän aikana.

Suurin ja näyttävin vieras on aiemmin mainittu historiallinen, suomen ainoa lentävä DC-3 matkustajakone paikallislentoineen. Lennoille voi ilmoittautua www.dc-ry.fi sivuilta hintaan 75€/hlö. Liittyminen DC-yhdistyksen jäseneksi ja osallistuminen lennoille on helppoa, mutta se pitää hoitaa hyvissä ajoin. Mieluiten heti, koska paikallisia lentoja järjestetään ainoastaan menekin mukaan.

Ilmaan pääsee myös Rotorwayn helikopterin kyydissä 80€/hlö hintaan (kortti ja käteinen käyvät), sekä Karhulan Ilmailukerhon purjelentokoneella opettajan ohjauksessa 50€.

Lennoille on säävaraus, lisäksi kannattaa varata käteistä mukaan mahdollisten korttimaksuongelmien takia. Pysäköintimaksu on 5€/ajoneuvo, maksu ainoastaan käteisellä. Museorekisteröidyt ajoneuvot ilmaiseksi, joille on varattu oma parkkipaikka, kuten myös Inva- ja muut erikoisajoneuvot. Mainitaan nyt vielä varmuuden vuoksi, että ilmateitse saapuville ei ole kenttämaksua 🙂

Karhulan Ilmailukerhon museon lentokaluston lisäksi mukana Kymen Automobiilikerhon vanhoja autoja, joiden lisäksi paljon muuta toimintaa kalustoesittelyineen, joista myös nuorisolle virikkeitä jopa tulevaan ammattiin (Karhulan VPK, Poliisi, Vartiolentolaivue). Turvallisuus ensin, tietenkin myös ilmailussa!

Makkaraa ja kahvia ym. on tarjolla edulliseen hintaan.

Tapahtumassa mukana Aviation Shop, Leijapojat, Suomen Ilmailumuseo, MAF. Lisäksi Karhulan Ilmailukerhon korkealaatuista 75v historiikkiä on saatavilla 30€ hintaan, jolle on ainutlaatuinen tilaisuus saada kentällä kirjan tekijän, eli Jyrki Laukkasen (Ilmavoimien koelentäjä, Insinöörieverstiluutnantti evp.) omistuskirjoitus. Jyrkillä on sattumalta 80 vuotispäivä samalla päivämäärällä, mutta ei vietä syntymäpäiväänsä, koska on "yllättäen" kiireinen ilmailun parissa.

Niin, ja niitä perinteisiä yllätyksiäkin on myös odotettavissa...

Tapahtuman sisältö tarkentuu kesän kuluessa, mutta jo nyt on odotettavissa erinomainen tapahtuma kaikille!

-Sihteeri-


Karhulan Ilmailukerho järjestää pari vuotta koronahuililla olleen avoimien ovien ilmailupäivän lauantaina 13. elokuuta klo 10-16, Kymin lentokentällä (Lentokentäntie 234, 48720 KOTKA). Luvassa on monenmoista jännää ilmailun ja muunkin parissa.

Suunnittelu on hyvässä vauhdissa, tarkemmin itse tapahtumasta viestimme täällä kerhon sivuilla ja muissakin medioissa ihan lähitulevaisuudessa.

Muun muassa DC-yhdistyksen jäsenlennot ovat jo varattavissa www.dc-ry.fi

Tätä artikkelia päivitetään säännöllisen epäsäännöllisesti...

Valikko
Valikko