Siirry sisältöön

Kiitos 2023 ilmailupäiväämme osallistuneille

Vuoden 2023 Ilmailupäivä onnistui yli odotusten, myös sään puolesta. Alustavasti paikalla oli ennätysmäärä ihmisiä päivän aikana. Kiitämme suuresti kaikkia tapahtumaan osallistuneita, ensisijaisesti kaikkia talkoolaisia, jotka mahdollistivat tämän!

Ilahduttavaa, että tähän mennessä on saatu lähinnä positiivista palautetta. Oli toki omat haasteensa, jonka kyllä huomasi suuren kävijämäärän takia, eikä tällaisessa tapahtumassa tietenkään aina kommelluksiltakaan välty, varsinkin kun parkkipaikat meinasivat loppua kesken. Myös uusi maksutapa (MobilePay) kortti- ja käteismaksujen lisänä vaikuttaa hyvältä.

Päivän parasta antia kahviomme lisäksi oli Utin helikopteripataljoonan vaikuttava ”ylilento”, sekä tietenkin pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme DC-yhdistyksen jäsenlennot, jotka kaikki kolme DC-3 paikallislentoa oli loppuunmyyty aikoja sitten. Korostamme vielä sitä, että paikalla oli myös esittelemässä toimintaansa suojelutoimintaan liittyviä (Poliisi, Karhulan VPK, Puolustusvoimat), jotka osallistumisellaan saattavat edesauttaa nuorisoa tulevissa ammattivalinnoissa lentäjän lisäksi. Harmillisesti Vartiolentolaivue ei sovitusta huolimatta päässyt paikalle, joka on vuosittain ollut yksi odotetuimmista vierailijoista kalustoesittelyineen. Tärkeämmät maanpuolustukseen liittyvät asiat pitää tietenkin hoitaa ensisijaisesti.

Vierailevia koneita oli tosi paljon pitkässä rivissä, aina gyrokoptereista lähtien. Hienosti oli esillä kerhon ja museomme, sekä kerholaisten koneiden lisäksi KHF:n (Kymi Historic Flight) kalustoa esittelylentoineen. Kymen Automobiilikerhon jäsenten ja muidenkin harrasteajoneuvot aiheuttivat jälleen ihastusta.

Purjelennon esittelykurssit ja helikopterilennätykset olivat jälleen erittäin suosittuja ruuhkaksi asti. Kaikkea muutakin tilaisuuteen sopivaa markkinahenkistä myyntiä ja esittelyä, kuten Aviation Shop, Leijapojat, Suomen Ilmailumuseo, Kotka-Kymin seurakunta, MAF (lähetyslentäjien lentosimulaattori) ja Putkiradiomuseo (sodanaikaisten radioiden esittely).

Olemme myös ilahtuneita siitä, että perheitä oli taas huomattavan paljon mukana. Monet olivat ensimmäistä kertaa paikalla ja kehuivat tapahtumaamme vuolaasti.

Elämme haasteellisia aikoja, onnistummeko myös ensi vuonna järjestämään yhtä hienon tai vieläkin paremman tapahtuman? Toivotaan kuitenkin, että pitkä ja kerhollemme tärkeä perinteemme jatkuisi tulevinakin vuosina. Vain yhdessä tekemällä ja yhteen hiileen puhaltamalla tämä onnistuu.

Tervetuloa mukaan toimintaamme, vaikkapa pelkästään kannatusjäsenenä. Tapahtumatalkoisiin osallistuminen ei edes vaadi jäsenyyttä, kunhan on käytännön ja tolkun ihminen. Kiinnostus ilmailuun ja talkoohenkeen on plussaa.

Katsotaan, jospa saisimme lähiaikoina laadittua jonkinlaisen kuvakokoelman tapahtuman kohokohdista tänne kerhon sivuille ja muuallekin someen, josta löytyykin jo paljon kuvia ja videoita tapahtumastamme.

Valikko
Valikko