Siirry sisältöön

Arkisto

Vintturimme V-62 ensimmäisen vaiheen perushuolto ja päivitys on valmistunut. Keskiviikkona 21.4.2021 vintturi "koeponnistettiin" ja sillä vedettiin purjelentokoneita ilmaan suorastaan urakalla.

Suuri kiitos projektiryhmälle, jonka ansiosta vintturi päivittyi huomattavasti, myös turvallisuuden kannalta. Tämä siis talkootyönä!

Erityiskiitos valtavasta työmäärästä Rauno Mannersuolle ja Hannu Nurmirannalle projektin päävastuullisina vetäjinä.

Alunperin piti tehdä vain perushuolto, mutta pitihän se arvata, että tässäkin hommassa lähtee taas "mopo" käsistä. Samaa on todettu muidenkin osalta viime vuosien aikana, mm. kentän infran parannuksen kanssa.

Eikä siinä vielä kaikki, tämän vuoden lentokauden jälkeen on tarkoitus uudistaa toisessa vaiheessa mm. vintturin voimalinja tehokkaammalla moottorilla ja automaattivaihteistolla. Turvallisuus paranee entisestään!

Vintturi tositoimissa. Näyttää ulkoisesti hämmästyttävän entisenlaiselta, mutta tekniikka on uutta. (kuva: Jouni Niemeläinen)

Uudistetun vintturin ensimmäinen veto. Rauno Mannersuo vinttaamassa ja hyvin toimii! (video: Matti Toivonen)

Tämän vuoden kevätbriefing järjestetään etänä, ilmoittautumisviesti on lähetetty sähköpostitse. Jos jostain syystä et ole saanut viestiä, niin tarkista ensin roskapostikansio. Jos ei löydy sieltä, niin otathan yhteyttä kerhon sihteeriin: sihteeri@karhulanilmailukerho.fi

Briefingin materiaalit julkaistaan tilaisuuden jälkeen kerhon sivuilla: http://karhulanilmailukerho.fi/maaraykset-saannot-ohjeet/

Urheilutoimittajain Liitto on julkistanut 13.1.2021 valintansa vuoden 2020 ilmailu-urheilijaksi. Hannu Nurmiranta on kerhomme johtokunnan jäsen ja erittäin aktiivinen kaikenlaisessa kerhon toiminnassa, sekä tietenkin purjelennossa. Viime vuonna hän teki kaksi Euroopan ennätystä 13,5 metristen luokassa, jotka molemmat Kymistä lennettyjä. Artikkeli tästä mm. Suomen Ilmailuliiton sivuilla.

Kerhon perinteiset maaliinlaskukisat pidettiin lauantaina 26.9.

Lämmin ja aurinkoinen mutta autereinen sää teki kahdelletoista ”Rölön pytystä” kisanneelle olosuhteista varsin haastavat etenkin näkyvyyden osalta. Laskusarka oli radan 16 päässä ja laskut tehtiin syksyiseen vasta-aurinkoon. Suht runsaalla yleisöllä riitti nähtävää.

Kisan voitti Simo Vänttinen kahdella hienolla laskulla, joiden yhteistulos oli vain 4,1 virhepistettä, laskut vain 1,5m (kisan paras yksittäinen suoritus) ja 2,6m ohi nollaviivan.

Tulokset:

  1. Simo Vänttinen, 4,1p
  2. Juha Oksman, 16,0p (4,3 ja 11,7m)
  3. Sara Salonen, 25,0p (11,7 ja 13,3,m)

Yhteensä 12 osanottajaa.

Lippusiimaa lähestyttiin ylhäältä...

...ja alhaalta.

Ja saatiinpa lippusiima kyytiinkin 😉

Maalisarka ei näkynyt kovin hyvin.

Arvoisat ilmailun ystävät!

Joudumme harmillisesti ilmoittamaan, Kymin ilmailupäivä la 8.8.2020 on päätetty perua vallitsevan korona tilanteen takia.

Tämä on äärimmäisen ikävä päätös kerhomme 75v juhlavuonna.

Kaikesta huolimatta, pysykäämme terveinä ja mieli korkealla!